Nieuwsbericht d.d. 19 oktober 2018

Best 200 Sportief:

Van Durp-noar-Durp, voor alle leeftijden

Een groep enthousiaste sportievelingen zijn bijeen gekomen om in het kader van Best 200 jaar een sportieve dag te organiseren met Oirschotse en Bestse sportclubs. Harry Smits leidt de vergaderingen van Best 200 Sportief en ziet per bijeenkomst het enthousiasme groeien. “Er staat nu een basisplan waarop verschillende sportieve verenigingen en initiatieven kunnen aanhaken.”

Na de eerste kennismakingen zijn onderling ideeën uitgewisseld en contacten gelegd. De gelijkgestemde sportclubs weten elkaar te vinden. Mooi voorbeeld is de pétanqueclub Amitié uit Best. Zij hebben inmiddels 5 jeu de boules-clubs uit Oirschot en de Beerzen bereid gevonden gezamenlijk een mix-middag te organiseren. De organisatie verheugt zich op de vele personen die zich hieraan mee zullen doen.

Basisplan…

Zondag 23 juni 2019 gaat het gebeuren. Van, naar, richting en tussen Best en Oirschot worden verschillende sportieve activiteiten georganiseerd, op verschillende locaties. De sportclubs genereren zelf deelnemers voor de wedstrijden. Voor iedereen uit Best en Oirschot is het mogelijk om met een fiets- of wandelroute de verschillende sportevenementen en demonstraties te bekijken, of zelf even te ervaren hoe die tak van sport werkt. Het programma en de locaties staan nog niet vast: er zijn nog volop mogelijkheden om het basisplan mee uit te breiden.

Takken van sport…sportselfie

Doel is om jong en oud in het programma te betrekken. Aan een fotozoek- en wandeltocht, turn- en dansdemonstraties, hockey, fiets, pétanque, tennis en (beach)volleybal wordt gewerkt. De route in grote lijnen: Gemeenteplein Best – Aarle – De Notel – De Kemmer – ’t Zand – Leemkuilen. De mogelijkheden worden binnenkort verder uitgewerkt.

Dat Best Lekker ook op 23 juni 2019 gehouden wordt, ziet Harry als voordeel. “Mooi als we deze 2 evenementen met elkaar kunnen verweven; hoe leuk is het om tijdens je fietsrondje een hapje en een drankje te nuttigen bij Best Lekker. Dat geldt overigens ook voor de andere horecagelegenheden op de route.”

Aanhaken als sportclub…

Zou jij met jouw sportvereniging of sportief initiatief willen aanhaken bij het van-Durp-noar-Durp-evenement? Meld je dan aan bij Harry Smits, 06-53719195 of Yvonne van Beek-van Os, 06-50614336 of via info@rondjebest.nl